Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Όμορφο δώρο





Κάποτε ήταν ένας φοιτητής στο δεύτερο έτος των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο, όταν μια μέρα ο καθηγητής έδωσε στους μαθητές να απαντήσουν σε μερικά ερωτήματα. Εκείνος, επειδή ήταν ένας συνειδητοποιημένος σπουδαστής, ξεπέταξε εύκολα τις ερωτήσεις, μέχρι που έφτασε στην τελευταία: «Ποιο είναι το μικρό όνομα της γυναίκας που καθαρίζει την αίθουσα διδασκαλίας κάθε πρωί;»
Η ερώτηση του φάνηκε γελοία. Τη γυναίκα αυτή την είχε δει πολλές φορές. Ήταν ψηλή μελαχρινή, κάπου στα 50 της αλλά ο φίλος μου δεν ήξερε το όνομά της. Έτσι λοιπόν, παρέδωσε την κόλλα του με αναπάντητη την τελευταία ερώτηση.
Πριν τελειώσει το μάθημα, ένας άλλος σπουδαστής ρώτησε αν η τελευταία ερώτηση θα είχε σημασία για τη βαθμολογία τους. «Ασφαλώς», είπε ο καθηγητής. «Στην καριέρα σας θα συναντήσετε πολλούς ανθρώπους. Τους αξίζει να τους προσέξετε και να νοιαστείτε γι’ αυτούς, έστω κι αν το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους στέλνετε ένα χαμόγελο και να λέτε ¨Καλημέρᨻ.
Ο φοιτητής ακόμα θυμάται εκείνο το μάθημα! Επίσης φρόντισε να μάθει το όνομα της γυναίκας και να την καλημερίζει καθημερινά.



Χαμόγελο είναι … δώρο που όλοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε περισσότερη ανθρωπιά, ομορφιά και χαρά στην ζωή των άλλων αλλά και στην δική μας….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου