Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Η πεταλούδα





Ήταν κάποτε κάποιος που μπήκε στο αυτοκίνητό του για να πάει στη δουλειά του. Εκείνη τη στιγμή είδε μια πανέμορφη πεταλούδα να πετάει μέσα στο αυτοκίνητό του, προφανώς εγκλωβισμένη από νωρίτερα. Δεν του πέρασε καν από το μυαλό το μάθημα που το όμορφο αυτό έντομο θα του έδινε.
Καθώς άνοιγε την πόρτα του αυτοκινήτου, την πρόσεξε που άνοιξε τα πολύχρωμα φτερά της και πέταξε προς την κατεύθυνση εκείνη που νόμιζε ότι ήταν η ελευθερία της, προς ένα παράθυρο του οποίου όμως, δυστυχώς, το τζάμι ήταν κλειστό. Κι η πεταλούδα δεν το καταλάβαινε.
Ο φίλος μας άνοιξε κι άλλη μια πόρτα στο αυτοκίνητό του ελπίζοντας να την βοηθήσει να δραπετεύσει, αλλά αυτό την έκανε αντίθετα, να πετάξει όλο και ψηλότερα, με αποτέλεσμα να μπλεχτεί στο καθρεφτάκι του οδηγού. Με τον φόβο ότι η πεταλούδα θα κολλούσε για τα καλά, ο άνθρωπός μας πήρε ένα φύλλο χαρτί για να βοηθήσει την πεταλούδα να ξεφύγει από το καθρεφτάκι του αυτοκινήτου του.
Μόλις το εγχείρημα πέτυχε, η πεταλούδα ξαναπροσπάθησε να φύγει από το ίδιο τζάμι, που κατά τη γνώμη της θα την οδηγούσε στον δρόμο προς την ελευθερία, αλλά αυτό βέβαια εξακολουθούσε να είναι η φυλακή της.
Αν απλά, έστρεφε τη συγκέντρωση και την προσοχή της σε μια άλλη κατεύθυνση θα είχε εύκολα δραπετεύσει. Όμως έμεινε πιασμένη απ’ το «πείσμα» της να βλέπει προς μια και μόνο κατεύθυνση.



Η ζωή μας μπορεί να πάει προς τα εκεί που εμείς οι ίδιοι εστιάζουμε την προσοχή και τις προσπάθειές μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου