Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ότι σπέρνεις, θερίζεις...





Κάποτε, κάποιος δικαζόταν για την κλοπή ενός αλόγου. Εκείνα τα χρόνια η κλοπή του αλόγου ήταν πολύ σοβαρό αδίκημα και μπορούσε κανείς να κρεμαστεί αν τον έβρισκαν ένοχο μιας τέτοιας πράξης.
Όμως, τον άνθρωπο του οποίου του είχαν κλέψει το άλογο, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να παίρνει ότι περισσότερο μπορούσε από τον καθένα με τον οποίο είχε συναλλαγή. Ποτέ του δεν προσπάθησε να κάνει κάτι καλό για οποιονδήποτε εκτός από τον εαυτό του. Συνέπεια όλων αυτών ήταν το θύμα της κλοπής να μην έχει ούτε ένα φίλο σε ολόκληρη την πόλη. Η υπόθεση της κλοπής εκδικαζόταν από ένα δικαστήριο με αρκετούς ενόρκους.
Οι αποδείξεις κατά του κατηγορουμένου ήταν πολύ ισχυρές. Μετά από σύσκεψη μισής ώρας, οι ένορκοι επέστρεψαν στην αίθουσα του δικαστηρίου.
«Κύριοι ένορκοι, έχετε την ετυμηγορία;», ρώτησε ο δικαστής. Ο πρόεδρος των ενόρκων σηκώθηκε: «Μάλιστα εντιμότατε, την έχουμε», απάντησε.
«Ποια είναι η ετυμηγορία σας;», ρώτησε ο δικαστής.
Μετά από λίγες στιγμές ησυχίας ο πρόεδρος των ενόρκων μίλησε. «Κρίνουμε τον κατηγορούμενο αθώο, αν επιστρέψει το άλογο».
Αφού πρώτα ο δικαστής επέβαλε ησυχία στην αίθουσα από τα γέλια, θέλησε να νουθετήσει τους ενόρκους. «Δεν μπορώ να δεχτώ αυτή την ετυμηγορία. Θα πρέπει να αποσυρθείτε μέχρι να λάβετε άλλη απόφαση», είπε ο δικαστής. Οι ένορκοι πήγαν πάλι στην αίθουσά τους για να συσκεφθούν και να βγάλουν μια διαφορετική απόφαση. Ούτε ένας ένορκος είχε την παραμικρή καλή διάθεση απέναντι στο θύμα της κλοπής. Πάντοτε εκείνος, στη μία ή στην άλλη περίπτωση, είχε πάρει από τον καθένα τους το καλύτερο που μπορούσε να αρπάξει.
Μια ολόκληρη ώρα πέρασε πριν οι ένορκοι καταλήξουν σε καινούργια ετυμηγορία. Και πάλι ήρθαν στην αίθουσα και πήραν τις θέσεις τους στον χώρο των ενόρκων και όλη η αίθουσα σιώπησε.
«Κύριοι ένορκοι», άρχισε ο δικαστής, «έχετε την ετυμηγορία;»
Ο πρόεδρος των ενόρκων σηκώθηκε όρθιος: «Μάλιστα, εντιμότατε, την έχουμε», απάντησε.
«Ποια είναι αυτή η ετυμηγορία σας;», ξαναρώτησε ο δικαστής.
Η αίθουσα σιωπούσε απόλυτα. Μπορούσες ν’ ακούσεις μια καρφίτσα να πέφτει. Όλοι περίμεναν με περιέργεια την ετυμηγορία. Ο πρόεδρος των ενόρκων διάβασε την απόφαση που έλαβαν οι 12 καλοί άνθρωποι, δοκιμασμένοι και ειλικρινείς.
«Αθώος ο κατηγορούμενος και μπορεί να κρατήσει το άλογο!». Η αίθουσα σείστηκε από τα γέλια!


Θερίζουμε ότι σπέρνουμε …!!!
Αν θέλεις να έχεις ένα φίλο, τότε γίνε φίλος…
Αν θέλεις να σε βοηθήσουν, βοήθησε κι εσύ άλλους ανθρώπους…

Αν επιζητείς δικαιοσύνη από τους άλλους, γίνε κι εσύ δίκαιος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου