Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Η δύναμη στα ... μικρά

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας νέος που μόλις είχε αποτοξινωθεί από τα ναρκωτικά. Ο κοινωνικός λειτουργός του είπε ότι θα έπρεπε να αλλάξει τα πάντα στη ζωή του – τα πάντα. Έτσι, στην προσπάθεια της νέας αρχής στη ζωή του, ο φίλος μας ένα πρωί, αντί για μπλουτζίν έβαλε κανονικά παντελόνια. Πέταξε τα έξαλα λουλουδάτα πουκάμισα που φορούσε και φόρεσε μακρυμάνικα μπλουζάκια. Ένα πράγμα όμως δεν γινόταν να εγκαταλείψει, κι αυτό ήταν οι καουμπόικες μπότες του.
Ο φιλαράκος μας πήγε στον επιτηρητή του και του είπε. «Είμαι πρόθυμος να αλλάξω πολλά πράγματα, κι αν πρέπει θα μπορούσα να τις ξεφορτωθώ, αλλά μου φαίνεται τόσο ανόητο».
Ο επιτηρητής του απάντησε, «Δεν ξέρω πόσο δυνατός θα φανείς, αλλά όμως, εκείνο που μπορώ να σου πω είναι ότι δεν είσαι απολύτως πρόθυμος».
«Εντάξει», είπε. «Θα σου το αποδείξω. Θα παρατήσω τις μπότες για 30 μέρες, μόνο και μόνο για να αποδείξω την προθυμία μου».
Έτσι αγόρασε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και όταν πέρασαν 30 μέρες χωρίς τις μπότες του, αλλά με τα αθλητικά παπούτσια, συνέβη κάτι πολύ παράξενο στο φίλο μας. Τα πόδια του έπαψαν να πονούν.
Αυτό ήταν το πρώτο βήμα της νέας του ζωής. Ο φίλος μας κατόρθωσε να μείνει  μακριά από τα ναρκωτικά και ταυτόχρονα πέτυχε και κάτι άλλο στη ζωή του. Αποφάσισε να απέχει από την γκρίνια και τα παράπονα για καθετί που πήγαινε στραβά στη ζωή του.
Από τότε, και έχοντας μάθει μέσα από τις μικρές αλλά καταλυτικές εμπειρίες που οι μηδαμινές αυτές αλλαγές έφεραν στη ζωή του, κάθε μέρα κάνει κάτι διαφορετικό, κάποια αλλαγή με κάποιο μικρό τρόπο.

Μπορεί να φορέσει τα ρούχα του με διαφορετικούς συνδυασμούς ή να πάει στη δουλειά του οδηγώντας από έναν άλλον δρόμο. Κάθε μέρα προσπαθεί να κάνει Μικροπράγματα με Μεγάλο Τρόπο, ώστε όταν θα έρθουν Μεγάλα Πράγματα να μπορέσει να τα αντιμετωπίσει με έναν Μικρό Τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου