Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Όλα κρύβουν ένα νόημα στη ζωή





Πριν πολλά χρόνια η οικογένεια Κλάρκ, στη Σκωτία, ζούσε με ένα όνειρο. Ο κ. Κλάρκ και η γυναίκα του δούλευαν και μάζευαν λεφτά ώστε να καταφέρουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ μαζί με τα εννέα παιδιά τους. Τους πήρε χρόνια, όμως τελικά συγκέντρωσαν αρκετά χρήματα, έβγαλαν διαβατήρια, κι έκλεισαν θέσεις για ολόκληρη την οικογένεια σ’ ένα υπερωκεάνιο που θα πήγαινε στην Αμερική.
Όλη η οικογένεια ήταν γεμάτη προσδοκία και έξαψη για την καινούργια ζωή που τους περίμενε εκεί. Όμως, λίγες ώρες πριν από την αναχώρησή τους, ένας σκύλος δάγκωσε το μικρότερο αγόρι. Ο γιατρός έραψε τις πληγές, αλλά έβαλε κίτρινη προειδοποιητική πινακίδα έξω από την πόρτα του σπιτιού τους. Είχαν καταδικαστεί σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες για τον κίνδυνο λύσσας.
Έτσι γκρεμίστηκαν τα όνειρα της οικογένειας. Δεν θα μπορούσαν πια να κάνουν το ταξίδι που ονειρεύονταν στην Αμερική. Ο πατέρας, γεμάτος απόγνωση και θυμό, στήθηκε στην αποβάθρα να παρατηρεί την αναχώρηση του πλοίου χωρίς την οικογένειά του, έχυνε δάκρυα απογοήτευσης, καταριόταν την ατυχία τους και σχεδόν τα έβαζε με το ίδιο του το παιδί.
Πέντε μέρες αργότερα σ’ όλη τη Σκωτία απλώθηκαν τα τραγικά μαντάτα. Ο πανίσχυρος «Τιτανικός», το αβύθιστο πλοίο, είχε βυθιστεί παίρνοντας μαζί του εκατοντάδες ζωές. Όλη η οικογένεια Κλάρκ θα βρισκόταν πάνω στο πλοίο, αλλά επειδή ένα σκυλί δάγκωσε τον γιο, όλοι του ξέμειναν στη Σκωτία.
Όταν ο κ.Κλαρκ άκουσε τα νέα, αγκάλιασε τον γιο του και τον ευχαρίστησε που έσωσε την οικογένεια. Ευχαρίστησε τον Θεό που τους έσωσε τη ζωή και που έκανε ευλογία αυτό που έμοιαζε στην αρχή σαν τραγωδία.

Όλα στη ζωή γίνονται για κάποιο λόγο, έστω κι αν εμείς μερικές φορές το καταλαβαίνουμε μετά…!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου