Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ο κλέφτης των μπισκότων





Κάποια νύχτα, μια γυναίκα περίμενε στο αεροδρόμιο για να πάρει την επόμενη πτήση. Καθώς περίμενε, αγόρασε ένα βιβλίο και ένα πακέτο μπισκότα για να περάσει την ώρα της. Έψαξε να βρει ένα ήσυχο μέρος να καθίσει και περίμενε. Είχε απορροφηθεί με το βιβλίο της, όταν ξαφνικά κατάλαβε ότι δίπλα της καθόταν ένας νεαρός που είχε απλώσει το χέρι του, χωρίς ούτε να νοιάζεται, και είχε αρπάξει το πακέτο με τα μπισκότα που βρισκόταν ανάμεσά τους.
Άρχισε να τα τρώει ένα – ένα. Επειδή δεν ήθελε να το κάνει θέμα, εκείνη αποφάσισε να τον αγνοήσει. Η γυναίκα, ελαφρώς ενοχλημένη, έφαγε τα μπισκότα και κοίταξε το ρολόι, ενώ ο νεαρός και ξεδιάντροπος κλέφτης των μπισκότων τα είχε κι αυτός αποτελειώσει.
Η γυναίκα άρχισε τώρα να θυμώνει πραγματικά και σκέφτηκε: «Αν δεν ήμουν τόσο καλή και καλλιεργημένη, θα του είχα μαυρίσει το μάτι αυτού του αναιδέστατου!». Κάθε φορά που έτρωγε αυτή ένα μπισκότο, έτρωγε κι εκείνος ένα.
Ο διάλογος των ματιών τους συνεχίστηκε και, όταν έμεινε μόνο ένα μπισκότο, ο νεαρός το πήρε και το έκοψε στη μέση. Άφησε το μισό στη γυναίκα, ενώ εκείνος έτρωγε το άλλο μισό. Αυτή πήρε γρήγορα το μπισκότο και σκέφτηκε: «Τι αυθάδεια! Τι ανάγωγος που είναι! Ούτε καν με ευχαρίστησε!»
Δεν είχε συναντήσει ποτέ κάποιον τόσο ασύστολο και αναστέναξε με ανακούφιση όταν άκουσε την ανακοίνωση της πτήσης της. Πήρε τις τσάντες της και πήγε προς τη θύρα επιβίβασης, αρνούμενη να κοιτάξει πίσω της, εκεί όπου καθόταν ο αυθάδης κλέφτης.
Αφού επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο και κάθισε αναπαυτικά στη θέση της, κοίταξε για το βιβλίο της που κόντευε πια να το τελειώσει. Ενώ έψαχνε μέσα στην τσάντα της, ξαφνιάστηκε βλέποντας το πακέτο με τα μπισκότα της ανέπαφο. Αν τα μπισκότα μου είναι εδώ, σκέφτηκε μουδιασμένα, τότε τα άλλα ήταν δικά του και τα μοιράστηκε μαζί μου!
Ήταν πολύ αργά για να ζητήσει συγγνώμη, και ήταν οδυνηρό να συνειδητοποιήσει πως ήταν αυτή η αυθάδης, η ανάγωγη και η κλέφτρα μπισκότων, όχι ο νεαρός.


Υπάρχουν φορές που η έλλειψη εμπιστοσύνη μέσα μας, μας κάνει να κρίνουμε άδικα τους άλλους βασισμένοι σε εντυπώσεις, που απέχουν πολύ μακριά από την αλήθεια…
Να θυμάστε ότι η κριτική επιστρέφει πάντα στον γεννήτορα της. Τόσο η κακή, όσο και η καλή κριτική...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου