Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Η κουτσομπόλα...





Μια γυναίκα κάποτε επανέλαβε ένα κουτσομπολιά για κάποια γειτόνισσά της. Σε λίγες μέρες το ήξερε όλη η κοινωνία της περιοχής, και φυσικά το έμαθε και η γυναίκα για την οποία ειπώθηκε. Η γυναίκα αυτή πόνεσε και προσβλήθηκε. Λίγο αργότερα η γυναίκα εκείνη που είχε κάνει την κριτική και είχε σπείρει την φήμη, έμαθε ότι η φήμη αυτή ήταν ψεύτικη. Στενοχωρήθηκε πολύ και πήγε σ’ έναν γέρο σοφό να την καθοδηγήσει για το πώς θα μπορούσε να αποκαταστήσει το κακό που έκανε.
«Κατέβα την αγορά», είπε ο γέρος, «αγόρασε ένα κοτόπουλο και σφάξε το. Μετά βγες στον δρόμο, μάδησε τα φτερά του και πέτα τα ένα – ένα καθώς θα προχωράς». Αν και η συμβουλή έκανε εντύπωση στη γυναίκα, εν τούτοις την ακολούθησε κατά γράμμα.
Την άλλη μέρα ο σοφός της είπε «Τώρα πήγαινε να μαζέψεις όλα τα φτερά που σκόρπισες χθες και να μου τα φέρεις».
Η γυναίκα πήγε από τον ίδιο δρόμο, αλλά προς μεγάλη της απελπισία, ο αέρας είχε σκορπίσει τα φτερά πολύ μακριά. Αφού έψαξε για πολλές ώρες, γύρισε με τρία μόνο φτερά στο χέρι.

«Βλέπεις τώρα», είπε ο γέρο σοφός, «είναι εύκολο να πετάξεις φτερά στον δρόμο, αλλά αδύνατο να τα ξαναμαζέψεις. Το ίδιο συμβαίνει και με το κουτσομπολιά. Δεν θέλει πολύ προσπάθεια για να σκορπίσεις τη φήμη, αλλά αφού το κάνεις, ποτέ δεν μπορείς να διορθώσεις απόλυτα το κακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου