Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Για το περιβάλλον που χάνεται...





Μια φορά κι έναν καιρό, το ποντίκι κοίταξε μέσα από την τρύπα του και είδε τον αγρότη και τη γυναίκα του να ανοίγουν ένα δέμα.
Προς μεγάλο του τρόμο, είδε ότι το δέμα αυτό περιείχε μια ποντικοπαγίδα.
Φεύγοντας τρέχοντας από το κτήμα, το ποντίκι άρχισε να διαλαλεί το γεγονός: «Στο αγρόκτημα υπάρχει ποντικοπαγίδα! Στο αγρόκτημα υπάρχει ποντικοπαγίδα!»
Το κοτόπουλο στραβομουτσούνιασε και του είπε: «Κοίταξε να δεις, αυτό εσένα πρέπει να αφορά και όχι εμένα. Μη με ενοχλείς».
Το ποντίκι πήγε στο γουρούνι και του είπε «Υπάρχει μια ποντικοπαγίδα στο αγρόκτημα!» Το γουρούνι με συμπάθεια του απάντησε, «Πολύ λυπάμαι, κύριε ποντικέ, αλλά εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό, εκτός από το να προσευχηθώ. Θα σε συμπεριλάβω στις προσευχές μου.»
Το ποντίκι βρήκε την αγελάδα και της είπε το νέο, «Υπάρχει μια ποντικοπαγίδα στο αγρόκτημα!» Η αγελάδα είπε, «Λυπάμαι, φίλε μου, αλλά εμένα δεν μου πέφτει λόγος».
Απογοητευμένο το ποντίκι γύρισε πίσω στο αγρόκτημα. Εκείνη τη νύχτα ένας μεγάλος θόρυβος συγκλόνισε το σπίτι. Ήταν ένας θόρυβος σαν κι αυτόν που κάνει η ποντικοπαγίδα όταν αιχμαλωτίζει το θήραμά της.
Η γυναίκα του αγρότη έτρεξε να δει τι συνέβη. Στο σκοτάδι, δεν μπόρεσε να δει ότι ένα δηλητηριώδες φίδι είχε πιαστεί από την ποντικοπαγίδα και προσπαθούσε μανιασμένα να απελευθερωθεί. Το φίδι την δάγκωσε. Ο αγρότης εσπευσμένα την πήγε στο νοσοκομείο και την έφερε πίσω με πυρετό.
Όλοι ξέρουμε πως ο πυρετός πέφτει με μια φρέσκια κοτόσουπα. Έτσι, ο αγρότης έσφαξε το κοτόπουλο για να φτιάξει τη σούπα που θα μαγείρευε στην άρρωστη γυναίκα του.
Αλλά η αρρώστια δεν πέρασε. Έτσι, συγγενείς και φίλοι άρχισαν να επισκέπτονται την άρρωστη γυναίκα μέρα και νύχτα. Για να τους ταίσει ο αγρότης αναγκάστηκε να σφάξει το γουρούνι.
Η γυναίκα τελικά πέθανε. Στην κηδεία της ήρθε όλο το χωριό και ο αγρότης χρειάστηκε αρκετό κρέας για το επικήδειο γεύμα κι έτσι έσφαξε την αγελάδα.
Το ποντίκι τα έβλεπε όλα αυτά από την τρύπα του με μεγάλη στεναχώρια…


Η σωτηρία του πλανήτη που μας φιλοξενεί είναι υπόθεση όλων μας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου