Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ανοίξτε πρώτα το βιβλίο...





Κάποτε ήταν ένας νεαρός που τελείωνε τις πανεπιστημιακές του σπουδές. Ο πατέρας του ήταν διάσημος και πολύ πλούσιος συγγραφέας. Ο φίλος μας, εδώ και καιρό, είχε βάλει στο μάτι ένα όμορφο σπορ αυτοκίνητο και ήξερε καλά ότι, ο αρκετά ευκατάστατος πατέρας του, είχε τα χρήματα για να του αγοράσει οτιδήποτε επιθυμούσε.
Καθώς πλησίαζε η ημέρα της αποφοίτησης, ο νεαρός σπουδαστής περίμενε με ανυπομονησία την κίνηση του πατέρα του, που ήξερε πόσο πολύ ήθελε αυτό το όμορφο σπορ αυτοκίνητο. Τελικά, την ημέρα της αποφοίτησης, ο πατέρας του τον κάλεσε στο γραφείο του. Του είπε πόσο περήφανος ήταν για την επιτυχία του και πόσο πολύ τον αγαπούσε, δίνοντάς του ένα όμορφο δώρο σε ένα κουτί.
Περίεργος, και κάπως απογοητευμένος, ο νεαρός άνδρας άνοιξε το κουτί που περιείχε το δώρο και βρήκε μέσα ένα βιβλίο. Το βιβλίο αυτό ήταν ένα από τα βιβλία που είχε γράψει ο πατέρας του, σε μια πολυτελή και καλαίσθητη έκδοση με χρυσά γράμματα τυπωμένα στο δερμάτινο εξώφυλλο. Ο νεαρός μας κάπως θυμωμένος είπε στον πατέρα του: «Παρόλο που είσαι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και  πολύ πλούσιος άνθρωπος μου κάνεις σαν δώρο αποφοίτησης ένα από τα βιβλία σου που το έχω διαβάσει, ενώ ξέρεις πόσο πολύ θέλω εδώ και καιρό να αγοράσω αυτό το αυτοκίνητο!» Και έφυγε γυρνώντας του την πλάτη αποφασισμένος να μην του ξαναμιλήσει.
Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και ο νέος έγινε κι αυτός με τη σειρά του ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Απέκτησε ένα ακριβό σπίτι και μια ευτυχισμένη οικογένεια. Κατάλαβε ότι ο πατέρας του θα ήταν γέρος πια και αποφάσισε να πάει να τον επισκεφθεί. Είχε να τον δει από εκείνη την ημέρα που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο.
Πριν προλάβει να κανονίσει για το αεροπορικό του εισιτήριο, έλαβε ένα τηλεγράφημα που τον ειδοποιούσε ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει και του είχε αφήσει όλη του την περιουσία. Το πρώτο του μέλημα ήταν να κανονίσει τα διαδικαστικά θέματα που εκκρεμούσαν.
Φθάνοντας στο πατρικό του η καρδιά του γέμισε θλίψη και μελαγχολία. Άρχισε να ψάχνει τα συρτάρια του πατέρα του που ήταν γεμάτα με έγγραφα και είδε ακόμα τυλιγμένο το δώρο του, όπως ακριβώς το είχε αφήσει πριν μερικά χρόνια. Συγκινημένος, άνοιξε το βιβλίο και άρχισε να ξεφυλλίζει τις σελίδες.
Καθώς εξακολούθησε μηχανικά να ξεφυλλίζει το βιβλίο, ένα κλειδί αυτοκινήτου έπεσε μέσα από αυτό. Το κλειδί είχε σαν μπρελόκ μια ταμπελίτσα με το όνομα του εμπόρου που πουλούσε το σπορ αυτοκίνητο που κάποτε είχε διακαώς επιθυμήσει. Στην ταμπελίτσα ήταν γραμμένη η ημερομηνία αποφοίτησης του από το πανεπιστήμιο και η λέξη «ΕΞΟΦΛΗΘΗ».



Ανοίξτε πρώτα το βιβλίο…. Πριν αποφασίσετε…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου