Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

λάθος εκτίμηση

Μια χώρα καταστράφηκε από πλημμύρα. Ένας άντρας κατέφυγε στον πρώτο όροφο του σπιτιού του. το οποίο είχε περικυκλωθεί από τα νερά. Τον πλησίασαν κάποιοι άνθρωποι πάνω σε μια βάρκα και του πρότειναν να τον πάρουν μαζί τους.
Εκείνος αρνήθηκε λέγοντας:
-Όχι! Έχω εμπιστοσύνη στο Θεό! Δε θα επιτρέψει να παρασύρουν τα νερά το σπίτι μου! Φύγετε!
Οι άλλοι έφυγαν. Τα νερά ανέβηκαν κι άλλο, τόσο πολύ ώστε ο άντρας κατέφυγε στη στέγη του σπιτιού του. Τότε πλησίασε ένα ελικόπτερο, έριξε ένα σκοινί και κάποιοι άντρες έκαναν νόημα στον απομονωμένο να πιάσει το σκοινί για να τον τραβήξουν πάνω.
Εκείνος αρνήθηκε.
– Όχι, είπε, Έχω εμπιστοσύνη στο Θεό! Δε θα αφήσει να πάνε χαμένες οι προσευχές μου!
Το ελικόπτερο έφυγε.
Το νερό ανέβηκε κι άλλο, κάλυψε το σπίτι και παρέσυρε τον άντρα που πνίγηκε τελικά.
Όταν παρουσιάστηκε στο Θεό, του είπε καταπικραμένος:
– Γιατί άφησες να καταστραφεί το σπίτι μου και εγώ να χάσω τη ζωή μου; Εγώ που προσευχόμουν ασταμάτητα! Γιατί δεν ήρθες να με βοηθήσεις;
– Τι είναι αυτά που μου λες; του είπε τότε ο Θεός.
Σου έστειλα βάρκα και μετά ελικόπτερο!

2 σχόλια:

  1. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, μας ανοίγονται «πόρτες» και μας παρουσιάζονται ευκαιρίες, είτε πρόκειται για την προσωπική είτε για την επαγγελματική μας ζωή. Όμως, δεν αντιδρούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο... Κάποιοι πιάνουμε τις ευκαιρίες σαν τα πουλιά στον αέρα κι έχουμε μια τρομερή αντίληψη για τις καταστάσεις που μπορούν να μας ωφελήσουν. Άλλοι αφήνουμε τις ευκαιρίες να γλιστρήσουν μέσα από τα χέρια μας και με αυτό τον τρόπο στερούμε πολλές φορές από τον εαυτό μας την ευτυχία. Ας ειμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί όταν εκτιμάμε ανθρωπους, καταστάσεις ή γεγονότα..χωρίς να βιαζόμαστε και να μη χανουμε τις ευκαιρίες που μας δινονται/ παρουσιάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, μας ανοίγονται «πόρτες» και μας παρουσιάζονται ευκαιρίες, είτε πρόκειται για την προσωπική είτε για την επαγγελματική μας ζωή. Όμως, δεν αντιδρούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο... Κάποιοι πιάνουμε τις ευκαιρίες σαν τα πουλιά στον αέρα κι έχουμε μια τρομερή αντίληψη για τις καταστάσεις που μπορούν να μας ωφελήσουν. Άλλοι αφήνουμε τις ευκαιρίες να γλιστρήσουν μέσα από τα χέρια μας και με αυτό τον τρόπο στερούμε πολλές φορές από τον εαυτό μας την ευτυχία. Ας ειμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί όταν εκτιμάμε ανθρωπους, καταστάσεις ή γεγονότα..χωρίς να βιαζόμαστε και να μη χανουμε τις ευκαιρίες που μας δινονται/ παρουσιάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή