Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Όμορφα λόγια σοφά ειπωμένα



Αν αγαπήσεις τον εαυτό σου, τότε θα αγαπήσεις και τον άλλο. Μην κάνεις αυτά που δεν θες να σου κάνουν και κάνε αυτά που θες να σου κάνουν. Μάθε θα δέχεσαι τον άλλο όπως είναι. Δεν φτάνει να τον αγαπάς, πρέπει και να του το λες. Πρέπει να ακούμε αλλά και να μιλάμε. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Υπάρχουν όμως "ανθρώπινες" συνταγές. ΓΙατί κι εμείς είμαστε άνθρωποι.”


 “Συνταγή τίποτα δεν υπάρχει.. μόνο χημεία... έτσι απλά συνωμοτούν όλα και επιτυγχάνεται η υγεία της σχέσης... πρέπει να κουμπώνουν δύο άνθρωποι... είναι απαραίτητο αυτό... οχι να έχουν κοινά χαρακτηριστικά, κοινά ενδιαφέροντα, κοινα... χίλια δυο κοινά... ΟΧΙ!!! Απλά πρέπει να κουμπώνουν... όπως για παράδειγμα το εκάστοτε αυγό κάθεται ολοφάνερα καλύτερα στη δική του μοναδιαία θήκη.. εδώ το κούμπωμα λέγεται calibrage... Στις ανθρώπινες σχέσεις το κούμπωμα είναι η σμίξη του τρεμοπαίγματος των βλεφάρων... η ταυτόχρονη αλλά και απαλλαγμένη από φραγμούς σκέψη... η διαφορετικότητα στην αντίληψη και επομένως η υιοθέτηση νέων μορφών χιούμορ...”

 “Ότι αγαπώ γεννιέται αδιάκοπα μέσα μου, ότι αγαπώ βρίσκεται στην αρχή του πάντα... Ο.Ελύτης

 “Για να αντέξει μια καλή σχέση στο μέλλον θα πρέπει ο ένας να αγαπάει αληθινά τον άλλον κι ο άλλος να αισθάνεται ότι γι αυτόν είνα μεγάληι απόλαυση να απολαμβάνει ό,τι ίχνη αγάπης του προσφέρει ο άλλος κι έτσι να αισθάνεται την αγάπη του και να την εξελίσσει!”

“Να βλέπεις στον έρωτα -σχέση με τα μάτια ανοιχτά δηλαδή να βλέπεις τον άλλον έτσι όπως ακριβώς είναι( με τα καλά του αλλά και με τα άσχημα του ) όχι όπως θα ήθελες να είναι. Εαν κατανοηθεί και απο τις δύο πλευρές αυτό μόνο τότε νομίζω μπορούμε να έχουμε μια σχέση που θα μπορεί να είναι υγιής και να αντέχει στο χρόνο.”

“Είναι όμορφο, να έχεις δίπλα σου κάποιον που θα μπορείς να μοιράζεσαι αισθήματα, στιγμές, χαρά, λύπη, πόνο, που θα μιλάς με τα μάτια και θα σε καταλαβαίνει, που θα είναι για σένα πρίν από σενα , που θα χει μια αγκαλιά, και ένα ζεστό λόγο, την κάθε φορά που θα το χρειάζεσαι. απλά καθημερινά πράγματα, που γεμίζουν τη ζωή μας, και όταν τα έχουμε τα θεωρούμε δεδομένα. Αγάπη, εμπιστοσύνη, κατανόηση, ειλικρίνεια, πίστη, όλα όσα δίνουν το χαμόγελο στα χείλη και στην καρδιά μας. έρωτας, πάθος, φλόγα, ζεστασιά, όλα χωράνε στη ζωή μας, όλα έχοντας το σωστό άλλο μας μισό διπλα μας. ”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου