Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Ένας αλλιώτικος κόσμος


       Φαντάσου ότι υπάρχει μια τράπεζα , η οποία κάθε μέρα καταθέτει στον λογαριασμό σου το ποσό των 86.400 ευρώ.  Αυτή η περίεργη τράπεζα την ίδια στιγμή , δεν μεταφέρει τα λεφτά σου από τη μία μέρα στην άλλη: κάθε βράδυ σβήνει από τον λογαριασμό αυτά που δεν έχεις ξοδέψει.
     Τι θα έκανες;….. φαντάζομαι ότι θα έπαιρνες κάθε μέρα τα λεφτά που δεν ξόδεψες. Έτσι;   Λοιπόν ο καθένας από μας έχει αυτή την τράπεζα: το όνομά της είναι ΧΡΟΝΟΣ. Κάθε μέρα , αυτή η τράπεζα καταθέτει στον προσωπικό της λογαριασμό 86.400 δευτερόλεπτα.
      Κάθε βράδυ αυτή η τράπεζα σβήνει από το λογαριασμό σου και θεωρεί χαμένη οποιαδήποτε ποσότητα του χρόνου την οποία δεν έχεις επενδύσει σε κάτι ωφέλιμο.  Αυτή η τράπεζα δεν μεταφέρει λογαριασμούς από την μία μέρα στην άλλη. Κάθε μέρα σου ανοίγει καινούργιο λογαριασμό. Κάθε βράδυ σβήνει τις καταθέσεις της ημέρας. Αν δεν χρησιμοποιείς την κατάθεση σου κατά τη διάρκεια της μέρας , εσύ είσαι αυτός που χάνει. Δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω. Δεν υπάρχουν χρωστούμενα για την αυριανή μέρα: πρέπει να ζεις το σήμερα   με τη σημερινή κατάθεση.
        Για αυτό, μια καλή συμβουλή είναι ότι πρέπει να επενδύσεις τον χρόνο σου με τέτοιο τρόπο ώστε να βρείς το καλύτερο στην υγεία, την ευτυχία και την επιτυχία.
Το ρολόι συνεχίζει την πορεία του… Χρησιμοποίησε το μέγιστο κάθε ημέρα.   Για να  καταλάβεις την αξία ενός χρόνου, ρώτα κάποιον μαθητή που επανέλαβε κάποια τάξη…. Για να καταλάβεις την αξία ενός μήνα ρώτα μια μητέρα που μόλις έχει γεννήσει.   Για να καταλάβεις την αξία μιας εβδομάδας ρώτα τον εκδότη ενός εβδομαδιαίου περιοδικού… Για να καταλάβεις την αξία μιας ώρας , ρώτα τους εραστές που περιμένουν για να συναντηθούν.   Για να καταλάβεις την αξία ενός λεπτού, ρώτα ένα ταξιδιώτη που έχασε το τρένο. Για να καταλάβεις την αξία ενός δευτερολέπτου, ρώτα κάποιον που κόντεψε να πάθει ατύχημα…. Για να καταλάβεις την αξία ενός δέκατου του δευτερολέπτου, ρώτα έναν αθλητή που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους ολυμπιακούς αγώνες.  
     Φύλαξε κάθε στιγμή που ζεις και αυτός ο θησαυρός θα έχει μεγαλύτερη αξία αν τα μοιράζεσαι με κάποιο σημαντικό άτομο, τόσο σημαντικό ώστε να του αφιερώσεις τον χρόνο σου.. και θυμήσου ότι ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν. ….
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου