Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

10 συνήθειες για περισσότερη ευτυχία



1. Χαμογελάτε.

Μην περιμένετε από τους άλλους να χαμογελάσουν.  Κάντε το πρώτοι εσείς.
Όσο περισσότερο χαμογελάτε στους άλλους, τόσο πιο πολλοί θα σας επιστρέφουν τα χαμόγελα.  Και η ζωή είναι πολύ πιο ευχάριστη όταν όλοι γύρω σου είναι χαμογελαστοί.

2. Φανταστείτε ότι σήμερα πρόκειται να είναι υπέροχα.

Κάντε το, και θα γίνει.  Η έρευνα δείχνει ότι αν και νομίζουμε ότι ενεργούμε βάση των συναισθημάτων μας, πολλές φορές στην πραγματικότητα αισθανόμαστε όπως  πράττουμε . Η θετική στάση  οδηγεί σε θετικές εμπειρίες.

3. Εστιάστε στα καλά πράγματα γύρω σας.

Εκτιμείστε όλα τα καλά πράγματα στη ζωή σας, δεν έχει σημασία πόσο μικρά είναι. Έχετε ήδη κάποια εκπληκτικά πράγματα στη ζωή σας, είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι.
Οι περισσότεροι από μας έχουν υπέροχα μέλη στην οικογένειά τους, υπέροχους φίλους, άλλα και αγαπημένα πρόσωπα που μας ανταποδίδουν την αγάπη. Μάθετε να εκτιμάτε πόσο εκπληκτικό είναι αυτό. Οι περισσότεροι από μας έχουν καλή υγεία, το οποίο είναι ένα άλλο “δώρο’. Όλοι σχεδόν έχουμε καλή όραση, με την οποία μπορούμε να απολαύσουμε ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα, τη φύση αλλά και την ομορφιά γύρω μας. Όλοι σχεδόν έχουμε  έχουμε καλή ακοή, με την οποία μπορούμε να απολαύσουμε ωραία μουσική.
Να είστε ευγνώμονες για κάθε ένα από αυτά τα πράγματα, καθώς και για πολλά άλλα!  Βρείτε χρόνο κάθε μέρα, να ευχαριστήσετε τη ζωή για όλα αυτά που σας έχει δώσει, να ευχαριστήσετε τους άλλους για ότι σας δίνουν, να είστε ευγνώμονες.

4. Βάλτε τα δυνατά σας για να πετύχετε πράγματα.

Ο καθένας κατέχει μοναδικές προσωπικές δυνάμεις. Όλοι έχουμε διαφορετικά ταλέντα και ικανότητες. Ή συναισθηματική ευτυχία κατακτάται ακόμα περισσότερο, από εκείνους που χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν και να πετύχουν στόχους.  Η κατάσταση της ολοκλήρωσης δημιουργεί πάντα μια αίσθηση επιτυχίας. Αν η ολοκλήρωση κάποιου στόχου βασίζεται αποκλειστικά στην προσωπική ικανότητά σας , η ψυχολογική ανταμοιβή είναι ανεκτίμητη.

5. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας.

Τα παιδιά περνάνε όμορφα το χρόνο τους με απλά και ασήμαντα πράγματα χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.  Πώς γίνεται όταν γεννιόμαστε να γνωρίζουμε  πώς να απολαμβάνουμε τη ζωή, και όταν μεγαλώνουμε να ξεχνάμε  πώς να διασκεδάζουμε; Είναι σχεδόν σαν να παθαίνουμε αλτσχάιμερ στο θέμα αυτό, καθώς γερνάμε.
Η λύση;  Εξουδετερώστε τη διαδικασία της γήρανσης με την πλήρη δύναμη της φαντασίας σας. Προσπαθήστε να φανταστείτε κάτι που σας κάνει να χαμογελάτε, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

6. Βοηθήστε κάποιον άλλο για λίγα λεπτά.

 Στη ζωή, παίρνετε ότι δίνετε. Όταν προκαλείτε θετική επίδραση στη ζωή κάποιου άλλου, μπορεί αυτό να έχει θετικό αντίκτυπο και στη δική σας.  Όσο περισσότερο βοηθάτε τους άλλους, τόσο περισσότερο θα θέλουν να σας βοηθήσουν. Η αγάπη και η καλοσύνη γεννούν αγάπη και καλοσύνη. Και ούτω καθεξής.

7. Περάστε το μεσημεριανό διάλειμμα με ένα στενό φίλο.

Βγείτε από το γραφείο, και ξοδέψτε 30 με 40 λεπτά για φαγητό και κοινωνικοποίηση με κάποιον που σας ενδιαφέρει. Θα διαπιστώσετε ότι το μυαλό σας φυσιολογικά θα αρχίσει να χαλαρώνει και θα αρχίσετε να αισθάνεστε περισσότερο ο εαυτό σας και πάλι.

8. Απαλλαγείτε από ένα άσχημο πράγμα κάθε ημέρα.

Έχουμε τόσο μεγάλη ακαταστασία γύρω μας ανά πάσα στιγμή (στο γραφείο, στα αυτοκίνητά μας, στα σπίτια μας) και έχουμε εξοικειωθεί με αυτό ώστε δεν παρατηρούμε πόσο μας επηρεάζει. Εάν ξεκινήσετε να καθαρίζετε λίγη από την εξωτερική ακαταστασία, η  εσωτερική ακαταστασία θα εξαφανιστεί .
Επιλέξτε ένα περιττό στοιχείο κάθε μέρα και απαλλαγείτε από αυτό. Είναι τόσο απλό.. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά με τον χρόνο θα γίνεται ευκολότερο.

9. Αποφύγετε την αρνητικότητα και τους αρνητικούς ανθρώπους.

 Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας και αποφύγετε τους ανθρώπους που προσπαθούν να σας μειώσουν. Είστε τόσο ικανοί όσο εσείς πιστεύετε ότι είστε. Πάντα θα υπάρχουν εμπόδια, αλλά αν κάνετε θετικές σκέψεις και ψάχνετε λύσεις, μπορείτε να πετύχετε αυτό που άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι αδύνατο.

10. Απολαύστε τη κάθε στιγμή.

Αυτή η στιγμή είναι κομμάτι της ζωής σας.  Απολαύστε τη.
Ό, τι κι αν κάνετε, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, δώστε την ανάλογη προσοχή και  εκτιμήστε το.  Διαβάστε, γράψτε, συζητήστε με έναν συνάδελφο, κάντε ένα ντους, ανεβείτε τα σκαλιά, φάτε,πλύνετε τα πιάτα, σκουπίστε, κλπ. Αυτές οι μικρές στιγμές συνθέτουν ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας. Μπορούν να γίνουν απολαυστικές αν ανοίξετε τα μάτια και τα αυτιά σας, και δώσετε προσοχή σε αυτό που κάνετε.

Πηγή Αντικλείδι http://antikleidi.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου