Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Υποσχέσου στον εαυτό σου






Να είσαι δυνατός, ώστε τίποτα να μην εμποδίζει την ηρεμία του μυαλού σου, στο να κάνεις το καλύτερο δυνατό που μπορείς για τον εαυτό σου, τους αγαπημένους και τους πελάτες σου.

Να μιλάς για υγεία, ευημερία και ευτυχία στον κάθε άνθρωπο που θα συναντάς. Να ζείς ευτυχισμένα, προσεγμένα και υγειινά. H υγεία του σώματος ξεκινάει από την υγεία του μυαλού. Από τον εξωστρακισμό της αρνητικότητας, της μνησικακίας, της αναβλητικότητας και του φόβου.

Να κάνεις όλους τους φίλους σου να πιστεύουν ότι έχουν αξιόλογες ποιότητες μέσα τους. Οι φίλοι είναι πολύτιμα εφόδια που είναι συνέχεια δίπλα μας για να μας δίνουν απλόχερα το θείο δώρο της ανθρώπινης αμοιβαιότητας και στήριξης εκεί που την έχουμε ανάγκη.

Να κοιτάς τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων, ώστε η αισιοδοξία σου να πραγματοποιείται. Ναί, υπάρχει και το σκοτάδι. Ναι, τα πράγματα δεν θα έρχονται κάθε φορά έτσι όπως εσύ τα θες. Θυμήσου : Το να πονέσεις δεν πρόκειται να το γλυτώσεις στη ζωή. Το αν θα υποφέρεις από αυτό είναι δική σου επιλογή.

Να σκέφτεσαι μόνο το καλύτερο, να δουλεύεις μόνο για το καλύτερο και να περιμένεις μόνο το καλύτερο. Στη ζωή αυτή δεν μας συμβαίνει αυτό που ευχόμαστε, αλλά αυτό που φοβόμαστε. Ο,τι φοβόμαστε είναι αποτέλεσμα της δικής μας νοητικής κατάστασης. Γι αυτό ας έχουμε τα μάτια του μυαλού μας συνέχεια ανοιχτά και να εστιάζουμε την προσοχή μας στη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Να χαίρεσαι για τις επιτυχίες των άλλων.  Μη ζηλεύεις. Υπάρχει χώρος για όλους.

Να ξεχνάς τα λάθη του παρελθόντος και να μαθαίνεις από αυτά. Το κάθε τι που σου συμβαίνει μπορείς να το αντιμετωπίζεις είτε σαν μια ευκαιρία μάθησης είτε σα κατάρα. Εσύ διαλέγεις.

Να αφιερώνεις χρόνο στο να βελτιώνεις τον εαυτό σου.  Αν θες να γίνεις αναντικατάστατος στη δουλειά σου, θα πρέπει να δουλέψεις σκληρά με τον εαυτό σου. Πολύ σκληρότερα απόσο στην ίδια σου τη δουλειά.

Να είσαι δυνατότερος από την ανησυχία, το θυμό, το φόβο. Δύναμη δε σημαίνει μόνο να κερδίζεις αλλά και να αντέχεις όταν χάνεις.

Να σκέφτεσαι όμορφα πράγματα για τον εαυτό σου, για το μέλλον και την προοπτική σου. Μη ξεχνάς ότι ζείς αυτή τη ζωή σαν ένας ζωντανός μαγνήτης. Θα έλξεις επάνω σου ανθρώπους και καταστάσεις που να είναι απόλυτα συμβατές με τις πρωτογενείς σκέψεις που εσύ κάνεις. Διάλεξε.

Να ζείς με την πίστη ότι ολόκληρος ο κόσμος είναι σύμμαχός σου. 

Θυμήσου: Μπορεί για τον υπόλοιπο κόσμο να είσαι απλώς κάποιος, αλλά για κάποιον μπορεί να είσαι ολόκληρος ο κόσμος. 
Γι αυτό αν μπορείς να κρύψεις τη σελήνη με τον ίσκιο σου, τότε φαντάσου τι θα μπορούσες να κάνεις με το φως σου…




Υ.Γ. Ευχαριστώ την Μπ. Π. για την φωτογραφία που μου χάρισε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου