Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Γέλιο


Κατά τη διάρκεια της ημέρας το αυθόρμητο γέλιο προκύπτει συνήθως για λίγα δευτερόλεπτα, αν τα καταφέρουμε να γελάσουμε με την “καρδιά μας’’.
Αυτό είναι αρκετό ώστε να προκαλέσει φυσιολογικές και βιοχημικές αλλαγές στο σώμα μας.
Με το γέλιο το σώμα μας να απελευθερώνει ένα μείγμα ορμονών (τις γνωστές μας ενδορφίνες), οι οποίες έχουν αντιγηραντική δράση. Με το γέλιο, βελτιώνεται η μνήμη μας, οξυγονώνονται τα εγκεφαλικά μας κύτταρα και το σώμα μας, καθαρίζουν σε βάθος οι αναπνευστικοί μας οδοί, γυμνάζονται οι πνεύμονες και οι κοιλιακοί μας, βελτιώνεται η αρτηριακή μας πίεση, καταπολεμάται το άγχος και η κατάθλιψη, ενεργοποιείται το παρασυμπαθητικό νευρικό μας σύστημα, αυξάνεται η κυκλοφορία της λέμφου και η υγεία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Το γέλιο μας δημιουργεί ευφορία, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και να βελτιώνουμε την διάθεσή μας και τη συμπεριφορά μας προς τους γύρω μας.

Αύριο το πρωί μόλις βγείτε στο δρόμο χαμογελάστε στον πρώτο γνωστό που θα συναντήσετε!

  ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΤΟΥ ! 

ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ


1 σχόλιο:

  1. "There is nothing in which people more betray their character than in what they laugh at."
    [Goethe]
    "Τίποτα δεν προδίδει περισσότερο τον χαρακτήρα του ανθρώπου απο αυτό που τον κάνει να γελάει."

    Αυτό το έλεγε και ο "Ντοστογιέφσκυ" αλλιώς:
    "Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κρυφτεί στο γέλιο του. Το γέλιο προδίδει την ψυχή του."

    Και όπως είπε κάποιος.. : είναι αλήθεια ότι το γέλιο είναι από τις πιό αυθόρμητες εκδηλώσεις του ανθρώπου. Ακόμα και το υποκριτικό γέλιο έχει ένα στοιχείο αυθορμητισμού. Προδίδει την υποκρισία!!

    Μπ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή