Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Ο χρόνος που πετάει σαν ένα τόξο





Ο χρόνος είναι σαν ένα ποτάμι που ρέει. Πώς θα τον κατακτήσουμε;

Στην κατεύθυνση του Βορρά του θεραπευτικού τροχού, που συσχετίζεται με την ανάκτηση ψυχής, είναι το μέρος των μυστήριων διδασκαλιών . Υπάρχουν τρεις βασικές διδασκαλίες σε αυτήν την κατεύθυνση και μία από αυτές είναι η κυριαρχία στο χρόνου. Αναγνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι σαν ένα ποτάμι που ρέει πολύ νωχελικά προς την θάλασσα, πολύ πολύ νωχελικά, όπως ο Αμαζόνιος .

Το παράδειγμα του Αμαζονίου

Ο Αμαζόνιος είναι ο μακρύτερος ποταμός στον πλανήτη και ταξιδεύει 6.000 μίλια με αλλαγή του υψόμετρου κατά 800 μέτρα. Έτσι, είναι πολύ αργός, κινείται πολύ νωχελικά. Αναγνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι σαν τον Αμαζόνιο, που ελίσσεται πολύ νωχελικά προς την θάλασσα, αλλά στο μέσον αυτού του ποταμού υπάρχει ένα ρεύμα που ρέει πίσω προς την πηγή του.

Ποσά είδη χρόνου γνωρίζουμε;

Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο είδη χρόνου: το πρώτο είδος χρόνου, που είναι ο χρόνος που γνωρίζουμε εμείς, που είναι ο χρόνος που “πετάει σαν ένα τόξο”, οπού το μέλλον βρίσκεται μπροστά μας και το παρελθόν πίσω. Τώρα, το πρόβλημα με αυτό το είδος χρόνου, που “πετάει σαν τόξο”είναι ότι μας δείχνει το αποτέλεσμα όσων συνέβησαν χθες, ή προχθές, ή όταν ήμασταν 12, ή 8 ή 6 χρονών ή δυο ζωές πριν. Αλλά, οι σαμάνοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει και ένα άλλο είδος χρόνου που γυρίζει σαν τροχός. Αυτός είναι ο κυκλικός-πολυχρονικός και όχι ο μονοχρονικός. Η βασική αρχή λειτουργίας του είναι η συγχρονικότητα.

Η αιτιότητα εξακολουθούσε να λειτουργεί μέσα σε αυτό το είδος χρόνου, αλλά ελάχιστα. Μπορούμε να ξεφύγουμε από την λαβή του γραμμικού χρόνου, για να μπούμε στον χρόνο που “γυρίζει σαν τροχός” και να έχουμε την δυνατότητα μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές να ταξιδέψουμε πίσω στη ροή αυτού του χρόνου, πίσω στην πηγή για να προσδιορίσουμε ένα γεγονός που είχε προκληθεί πιθανώς πολύ νωρίς στην ζωή μας. Μπορούμε να πάμε πίσω στο παρελθόν σε κάποια δύσκολη στιγμή που βιώσαμε κάτι επώδυνο. Τότε που χάσαμε ένα κομμάτι της ψυχής μας και να ξανά συνδεθούμε μαζί του . Όταν αυτό το κομμάτι της ψυχής γυρίσει πίσω σε εμάς , αισθανόμαστε ολοκληρωμένοι, γεμάτη όρεξη και πάθος για τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου