Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Το αξίζεις


Μην υπονομεύεις την αξία σου συγκρίνοντας τον εαυτό σου με τους άλλους. Ακριβώς επειδή είμαστε διαφορετικοί, είμαστε ξεχωριστοί.
Μην θέτεις τους στόχους σου βάσει του τι οι άλλοι θεωρούν σημαντικό. Μόνο εσύ γνωρίζεις τι είναι καλύτερο για τον εαυτό σου.
Μη θεωρείς δεδομένα αυτά που βρίσκονται πολύ κοντά στην καρδιά σου. Κρατήσου πάνω τους, όπως θα έκανες με τη ζωή σου, αφού χωρίς αυτά η ζωή δεν έχει νόημα.
Μην αφήνεις τη ζωή σου να γλιστράει μέσα από τα χέρια σου με το να ζεις το παρελθόν και όχι το παρόν. Ζώντας τη ζωή σου κάθε μέρα ξεχωριστά ζεις όλες τις μέρες της ζωής σου.
Μην τα παρατάς όταν έχεις ακόμα κάτι να δώσεις. Τίποτα δεν έχει πραγματικά τελειώσει μέχρι τη στιγμή που σταματάς να προσπαθείς.
Μη φοβάστε να ριψοκινδυνεύσετε. Όταν τολμούμε, μαθαίνουμε να είμαστε γενναίοι.
Μην αποκλείσετε την αγάπη από τη ζωή σας λέγοντας ότι είναι αδύνατον να τη βρείτε. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να πάρετε αγάπη είναι να δώσετε αγάπη.
Ο πιο γρήγορος τρόπος, για να χάσετε την αγάπη, είναι να την κρατήσετε σφιχτά δική σας.
Μη διώχνετε τα όνειρά σας. Το να είσαι χωρίς όνειρα σημαίνει να είσαι χωρίς ελπίδα. Το να είσαι χωρίς ελπίδα σημαίνει να είσαι χωρίς σκοπό.
Μην τρέχεις τόσο γρήγορα στη ζωή σου ώστε να ξεχνάς όχι μόνο πού ήσουν, αλλά και πού πηγαίνεις. Η ζωή δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά ένα ταξίδι που πρέπει να γευτείς το κάθε βήμα του.

Ποτέ μην αποχωρίζεσαι κάποιον χωρίς να έχεις λέξεις γεμάτες αγάπη για να σκέφτεσαι κατά τη διάρκεια της απουσίας σου. Ίσως να είναι η τελευταία φορά που συναντιέστε σε αυτή τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου