Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Έρωτας και φτώχεια


Μια κοπέλα και ένα παλικάρι ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλο, τρελά, έλεγε η φωνή της μαμάς, ανάμεσα στο όνειρο και στο παραλήρημα. Αποφάσισαν να αρραβωνιαστούν. Οι αρραβωνιασμένοι αλλάζουν πάντα δώρα. Μα το παλικάρι ήταν φτωχό, το μόνο βιος του ήταν ένα ρολόι που έχει κληρονομήσει από τον παππού του. Φέρνοντας στο νου του τα όμορφα μαλλιά της αγαπημένης του, αποφάσισε να πουλήσει το ρολόι και να της χαρίσει μια υπέροχη ασημένια χτένα.
Μα και η κοπέλα δεν είχε λεφτά ν' αγοράσει δώρο για τους αρραβώνες. Πήγε λοιπόν, και βρήκε τον πιο μεγάλο έμπορο του τόπου και του πούλησε τα μαλλιά της. Με τα λεφτά που πήρε, αγόρασε μία χρυσή καδένα για το ρολόι του καλού της. 
Όταν ειδώθηκαν, τη μέρα των αρραβώνων, εκείνη του έδωσε μια χρυσή καδένα για ένα πουλημένο ρολόι, και αυτός μια χτένα για μαλλιά που είχαν κοπεί.
Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι αν υπάρχει αγάπη όλα ξεπερνιούνται στη ζωή. Η αγάπη τα υπερνικάει όλα και ανοίγει το δρόμο του μέλλοντος μας οδηγώντας μας στην ευτυχία που τόσο κυνηγάμε όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου