Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η δύναμη των συναισθημάτων



Από τη στιγμή που γεννιέστε, αισθάνεστε διαρκώς κάτι, όπως και κάθε άλλο άτομο γύρω σας. Μπορείτε να διακόπτετε τις συνειδητές σκέψεις σας όταν κοιμάστε, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να σταματήσετε να αισθάνεστε, επειδή το να ζει κανείς σημαίνει να νιώθει τη ζωή. Είστε ένα ον που έχει τη δυνατότητα να αισθάνεται μέχρι το μεδούλι, δεν είναι τυχαίο που κάθε εκατοστό του σώματός σας είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να νιώθει τη ζωή! Ολόκληρο το σώμα σας καλύπτεται από ένα λεπτό στρώμα δέρματος, το αισθητήριο όργανο που σας επιτρέπει να αισθάνεστε τα πάντα.
Το πως αισθάνεστε την κάθε δεδομένη στιγμή είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο, επειδή το πως αισθάνεστε τώρα διαμορφώνει τη ζωή σας.
Οι σκέψεις και τα λόγια σας δεν έχουν καμιά δύναμη στη ζωή σας, χωρίς τα συναισθήματά σας. Στη διάρκεια της ημέρας κάνετε ένα σωρό σκέψεις που ουσιαστικά δεν αντιστοιχούν σε τίποτα, αφού πολλές από αυτές δεν πυροδοτούν κανένα δυνατό συναίσθημα μέσα σας. Αυτό που αισθάνεστε είναι το σημαντικό!
Φανταστείτε ότι οι σκέψεις και τα λόγια σας είναι ένα διαστημόπλοιο και τα συναισθήματά σας τα καύσιμα. Το διαστημόπλοιο είναι ένα στάσιμο όχημα, που δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς καύσιμα, αφού η δύναμη που το κινεί είναι ακριβώς τα καύσιμα. Το ίδιο ισχύει για τις σκέψεις και τα λόγια σας. Οι σκέψεις και τα λόγια σας είναι οχήματα που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα χωρίς τα συναισθήματά σας, επειδή τα συναισθήματά σας είναι η κινητήρια δύναμη των σκέψεων και των λόγων σας!
Όπως καθετί άλλο στη ζωή, τα συναισθήματά σας μπορεί να είναι θετικά είτε αρνητικά, έχετε καλά συναισθήματα ή κακά συναισθήματα. Όλα τα καλά συναισθήματα απορρέουν από την αγάπη! Και όλα τα αρνητικά συναισθήματα προέρχονται από την απουσία της αγάπης. Όσο καλύτερα αισθάνεστε, όπως όταν είστε χαρούμενοι, τόσο περισσότερη αγάπη εκπέμπετε. Και όσο περισσότερη αγάπη εκπέμπετε, τόσο περισσότερη αγάπη λαμβάνετε.
Όσο χειρότερα αισθάνεστε, όπως όταν νιώθετε απελπισμένοι, τόσο περισσότερη αρνητικότητα εκπέμπετε. Και όσο περισσότερη αρνητικότητα εκπέμπετε, τόσο περισσότερη αρνητικότητα λαμβάνετε στη ζωή. Ο λόγος για τον οποίο αισθάνεστε τόσο άσχημα με τα αρνητικά συναισθήματα είναι ότι η αγάπη είναι η θετική δύναμη της ζωής, και τα αρνητικά συναισθήματα δεν έχουν και πολλή αγάπη μέσα τους! Όσο καλύτερα αισθάνεστε, τόσο καλύτερη γίνεται η ζωή.
Το πως αισθάνεστε, είναι ένας πιστός αντικατοπτρισμός, ένα απολύτως ακριβές μέτρο αυτού που εκπέμπετε την κάθε στιγμή. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δύναμη ενός καλού συναισθήματος στο έπακρο, ανεβάζοντας την έντασή του. Για να ανεβάσετε την ένταση ενός συναισθήματος, θέστε το υπό τον έλεγχό σας και ενισχύστε το ηθελημένα, έτσι ώστε να νιώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Για να εντείνετε τον ενθουσιασμό σας, γιορτάστε αυτό το συναίσθημα, στραγγίστε το, νιώστε το όσο πιο έντονα μπορείτε! Όταν αισθάνεστε πάθος ή έξαψη, απολαύστε αυτά τα συναισθήματα και ενισχύστε τα, νιώστε τα όσο πιο βαθιά μπορείτε. Όσο περισσότερο ενισχύετε τα καλά σας συναισθήματα, τόσο περισσότερη αγάπη εκπέμπετε, και τα επακόλουθα που θα εισρεύσουν στη ζωή σας θα είναι απλά θεαματικά.
Η ζωή δεν σας συμβαίνει, η ζωή ανταποκρίνεται σε εσάς. Η ζωή είναι στο χέρι σας! Κάθε τομέας της ζωής σας είναι στο χέρι σας. Εσείς είστε ο δημιουργός της ζωής σας. Εσείς είστε ο συγγραφέας της ιστορίας της ζωής σας. Εσείς είστε ο σκηνοθέτης της ταινίας της ζωής σας. Εσείς αποφασίζετε πως θα είναι η ζωή σας – βάσει αυτών που εκπέμπετε.
Τα πάντα στη ζωή εξαρτώνται από το πως αισθάνεστε. Κάθε απόφαση που παίρνετε στη ζωή σας βασίζεται στο πως αισθάνεστε. Η μοναδική κινητήρια δύναμη σε όλη σας τη ζωή είναι τα συναισθήματά σας!
Ό,τι επιθυμείτε στη ζωή σας το επιθυμείτε επειδή το αγαπάτε και θα σας κάνει να νιώσετε καλά. Ό,τι δεν θέλετε στη ζωή σας δεν το θέλετε επειδή θα σας κάνει να νιώσετε άσχημα. Όλα τα πράγματα που επιθυμείτε υπαγορεύονται από τα καλά συναισθήματα που θα σας εμπνεύσουν! Και πως λαμβάνετε τα καλά πράγματα που επιθυμείτε στη ζωή σας; Με τα καλά συναισθήματα! Τα χρήματα σας θέλουν. Η υγεία σας θέλει. Η ευτυχία σας θέλει. Όλα τα πράγματα που αγαπάτε σας θέλουν! Λαχταρούν να έρθουν στη ζωή σας, αλλά πρέπει να εκπέμψετε καλά συναισθήματα για να τα προσελκύσετε σ’ εσάς. Δε χρειάζεται να αγωνίζεστε και να μοχθείτε για να αλλάξετε τις συνθήκες της ζωής σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εκπέμψετε αγάπη μέσω των καλών συναισθημάτων, και αυτό που επιθυμείτε θα εμφανιστεί. Τα καλά σας συναισθήματα σας λένε πως, όταν αισθάνεστε καλά, η ζωή θα είναι καλή! Αλλά πρέπει πρώτα να εκπέμψετε καλά συναισθήματα.
Αν ζείτε τη ζωή σας λέγοντας στον εαυτό σας “Θα είμαι ευτυχής όταν αποκτήσω καλύτερο σπίτι”, “Θα είμαι ευτυχής όταν γνωρίσω τον τέλειο σύντροφο”, “Θα ειμαι ευτυχής όταν βρω μια καλή δουλειά ή όταν πάρω προαγωγή”, “Θα είμαι ευτυχής όταν τα παιδιά τελειώσουν τις σπουδές τους”, “Θα είμαι ευτυχής όταν θα έχουμε περισσότερα χρήματα”, “Θα είμαι ευτυχής όταν θα έχω τη δυνατότητα να ταξιδέψω”, ή ¨Θα είμαι ευτυχής όταν εδραιωθεί για τα καλά ηεπιχείρησή μου” δεν θα αποκτήσετε ποτέ αυτά τα πράγματα, επειδή οι σκέψεις σας εναντιώνονται στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αγάπη. Εναντιώνονται στο νόμο της έλξης.
Πρέπει πρώτα να είστε ευτυχείς και να εκπέμψετε ευτυχία για να λάβετε όλα όσα θα σας κάνουν ευτυχισμένους! Και αυτό δεν μπορεί να συμβεί με κανέναν άλλο τρόπο, επειδή ό,τι θέλετε να λάβετε στη ζωή πρέπει πρώτα να το εκπέμψετε! Ελέγξτε τα συναισθήματά σας, ενισχύστε την αγάπη μέσα σας, και η δύναμη της αγάπης θα σας επιστρέψει ό,τι εκπέμψατε.
Ενισχύστε τα καλά σας συναισθήματα, αναλογιζόμενοι όλα τα πράγματα που αγαπάτε. Σκεφτείτε τα πράγματα που αγαπάτε διαδοχικά, το ένα μετά το άλλο. Συνεχίστε να απαριθμείτε όλα όσα αγαπάτε, μέχρι να νιώσετε φανταστικά!!!

Απόσπασμα από το βιβλίο “Η Δύναμη” της Rhonda Byrne

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου