Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Αξία και ωφελιμότητα


'Όταν ρωτήθηκε ο Χένρυ Φορντ,
Τι θα έκανε στην περίπτωση που έχανε όλα του τα χρήματα, αυτός απάντησε
“Θα έβρισκα μια μοναδική ανθρώπινη ανάγκη και θα την ικανοποιούσα. Είμαι σίγουρος ότι με τον τρόπο αυτό θα ξανακέρδιζα όλα όσα έχασα”. Έτσι είναι φίλοι μου, όλοι οι νικητές της ζωής είναι “δότες”. 
 « Ο πλούτος δεν πρόκειται ποτέ να αποκτηθεί αν τον αναζητάτε απ ευθείας.. θα σας έρθει μόνο σαν υπό-προϊόν της παροχής χρήσιμων υπηρεσιών στους άλλους ανθρώπους»
Μια φοβερή δήλωση που την έκανε κάποιος που άλλαξε τη ροή της ιστορίας.
Μάλιστα, Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει η δοτικότητα με την επιτυχία;
Τα πάντα !
Ένας μεγάλος πωλητής και μάνατζερ (Ο William Todd),  όταν ρωτήθηκε σχετικά με αυτό είπε ότι «Για να πετύχει κάποιος θα πρέπει να πάψει να σκέφτεται την επιτυχία για τον εαυτό του. Θα πρέπει να βγάλει τον εαυτό του απέξω και να αρχίσει να σκέφτεται τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει για να βοηθήσει τους άλλους»
Εσείς που έχετε εστιάσει την προσοχή σας;
Μήπως έχετε κολλήσει τα δικά σας εγωιστικά κίνητρα; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θέλουν. Άρα, αν αυτοί δεν ξέρουν τι θέλουν, πώς εσύ θα το ανακαλύψεις για να τους βοηθήσεις να το αποκτήσουν;  Η απάντηση είναι απλή : Θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε ΠΩΣ μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους ανθρώπους να δημιουργήσουν αυτό που θέλουν.

Έτσι λοιπόν, έχουμε μια πολύ απλή φόρμουλα για επιτυχία :
1.    Να ξέρεις ακριβώς τι είναι αυτό που θέλεις
2.   Να εστιάσεις την προσοχή στο να βοηθάς τους άλλους να διευκρινίσουν και να πετύχουν αυτό που θέλουν.
Ας βάλουμε τα θεμέλια στη στρατηγική αυτή.
Βήμα Πρώτο : Ξεκαθάρισε το όραμα της ζωής σου μέσα στη βδομάδα που μας έρχεται.

Βήμα Δεύτερο : Μη φοβηθείς να κάνεις μεγαλόπνοες σκέψεις

Βήμα Τρίτο : Ρώτησε τον εαυτό σου «Πώς μπορώ να υπηρετήσω τους άλλους ανθρώπους στο να πετύχουν αυτό που εκείνοι θέλουν;» « Ποιά είναι η αξία/ωφελιμότητα που θέλω να αφήσω πίσω μου φεύγοντας από αυτή τη Γή;» «Πώς θέλω να έχω επηρεάσει θετικά τις ζωές των άλλων ανθρώπων, μέσα από αυτό το πέρασμα;»
Το να παρέχετε αξία / ωφελιμότητα δε σημαίνει να γίνετε Μητέρα Τερέζα.  Ένας πωλητής, ένας επιχειρηματίας, ένας αθλητής, μπορούν να παρέχουν αντίστοιχης μεγαλοπρέπειας αξία / ωφελιμότητα στους συνανθρώπους τους.
Το τι θα κάνετε είναι σπουδαίο.
Αυτό όμως, που είναι σπουδαιότερο είναι ο τρόπος που θα κινηθείτε για να το πετύχετε.


ΠΗΓΉ: http://christoskokkinos.blogspot.com/2011/12/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου